ASOAF - BOW
ASOCIAŢIA OPORTUNITĂŢI DE AFACERI PENTRU FEMEI  
BUSINESS OPPORTUNITIES FOR WOMEN ASSOCIATION

"Succesul este acea stare de beatitudine pe care ţi-o dau sentimentele de bucurie şi satisfacţie a lucrului bine făcut".
Dacă eşti din Constanţa, cu siguranţă ai auzit de compania "Fantasy Mod". Dacă nu, trebuie să ştii că aceasta este una dintre cele mai importante firme exportatoare de confecţii din Constanţa.
Compania ce a fost înfiinţată în anul 1994 şi este situată în Constanţa, judetul Constanţa are şi activităţi de retail şi reprezentare în teritoriu a unor branduri renumite: Triumph, Nautica şi Timberland, precum şi activităţi de amenajare şi comercializare terenuri: Mini Golf şi Real Estate.
Mihaela Belcin, cea care a pus bazele acestei companii gândită iniţial ca o casă de modă autohtonă a reuşit, în timp, să stabilească legături cu: Christian Lacroix, Escada, New Man, Sonya Rikyel sau Agnes B, case de moda de renume mondial. Astfel, "Made in Romania" apare pe eticheta multor creaţii recunoscute pe plan internaţional. "Sunt într-o permanentă căutare de noi provocări. Satisfacţiile apar atunci când îmi realizez obiectivele propuse, tratând cu aceeaşi seriozitate atât activităţile cu impact material, cât şi pe cele cu impact socio-comunitar", mărturiseşte Mihaela Belcin.
Este preşedinte a asociaţiei "Oportunităţi de Afaceri pentru Femei" - filiala Constanţa - şi vicepreşedinte a Bordului international al asociaţiei "Business Opportunities for Women" (înfiinţată în anul 2000, la initiaţiva lui Hillary Clinton).
Este membru fondator a Coaliţiei Asociaţiilor de Femei de Afaceri din România, dar şi din Balcani, acestea fiind doar câteva dintre asociaţiile în care Mihaela Belcin este înscrisă. O prezenţă constantă în topurile femeilor de afaceri, Mihaela Belcin explică: "Succesul este acea stare de beatitudine pe care ţi-o dau sentimentele de bucurie şi satisfacţie a lucrului bine făcut, de încântare când citeşti mândrie şi admiraţie în ochii celor dragi, recunoştinţă şi fericire în privirea celor pe care-i ajuţi".
Mihaela BELCIN est şi Vicepreşedinte al Clubul Rotary Cetatea Tomis
Clubul Rotary Cetatea Tomis a oferit burse elevilor deosebiţi
de Simona ANGHEL
Încă din luna octombrie, membrii Clubului Rotary Cetatea Tomis, împreună cu Direcţia pentru Protecţia Copilului au început studierea a numeroase dosare de cazuri sociale speciale, în urma cărora s-a stabilit un număr de elevi pe care această organizaţie îi va sponsoriza timp de 12 luni cu o bursă în valoare de 300 lei.
Primul beneficiar l-am aflat marţi, 8 decembrie, seara, cu ocazia concertului programat în sala „Sergiu Celibidache“ a Colegiului de Artă „Regina Maria”. Se numeşte Teodorus Popa. „Este elev în clasa a X-a şi este un pasionat de muzică şi credem că peste ani, când va fi celebru, îşi va aminti cu mare bucurie şi sper cu plăcere de acest moment în care, poate, a dat primul autograf, cu sprijinul membrilor Clubului Rotary Cetatea Tomis”, ne-a declarat, foarte emoţionată, Mihaela Belcin, preşedinta acestei organizaţii. „Ceea ce veţi vedea în această seară constituie un eveniment deosebit. Am lucrat destul de mult cu colegii din clubul Rotary Cetatea Tomis, din dorinţa de a oferi un zâmbet şi o rază de bucurie pentru un tânăr talentat, ale cărui rezultate profesionale ne-au determinat să-l alegem dintr-o multitudine de dosare, în sensul de a-i oferi o bursă pe perioada unui an de zile. Acţiunile noastre nu se limitează la acest concert. Urmează, în perioada 15-18 decembrie, o serie de evenimente pentru sprijinul familiilor şi al copiilor cu probleme sociale. Aş putea exemplifica: oferirea de cadouri în bani, obiecte, îmbrăcăminte şi alimente către trei familii nevoiaşe, cu peste cinci copii, oferirea de cadouri pentru patru copii care se află în plasament, în asistenţă maternală, pe care îi vom invita la pomul de Crăciun al Cetăţii Tomis, copii cu vârste până în 8 ani şi care au merite şcolare deosebite. De asemenea, un moment deosebit îl considerăm cel dedicat unui copil cu dizabilităţi locomotorii, cu mari probleme de sănătate, pe care îl vom invita la cumpărături, în luna lui Moş Crăciun.
Toate vor fi încununate de o întâlnire prietenească între membrii clubului şi familiile acestora, pentru a ciocni un pahar la încheierea acestui an în care am oferit puţină bucurie semenilor noştri”, a concluzionat preşedinta Belcin.
Joi, 10 Decembrie 2009 - Cuget Liber Online, secţiunea Cultură - Educaţie
Clubului Rotary Cetatea Tomis - Pomul de Crãciun
(13 Decembrie 2011)
Luna cadourilor a adus şi în acest an zâmbetul pe chipurile copiilor din Centrul de Zi Agigea. Rotary Club Cetatea Tomis organizează, ca de obicei în această perioadă, o acţiune de împodobire a bradului de Crăciun pentru copii cu situaţii sociale speciale.
Cu sprijinul Tomis Mall, a primarului Cristian Carjaliu şi a Consiliului Local Agigea şi a sponsorilor Gateway Trading şi Navtron - rotarienii Cetăţii Tomis a organizat marţi, 13 decembrie 2011, între orele 13.00 si 17.00 un eveniment muzical - artistic în care actorii principali au fost chiar beneficiarii cadourilor lui Moş Crăciun şi anume micuţii din Centrul de Zi Agigea.
După spectacol şi întâlnirea cu Moşul, cei mici au avut acces la renumita Corabie a Piraţilor, iar copii un pic mai mari au vizionat un film de animaţie la City Plex.
Rotary Club Cetatea Tomis a dezvoltat în ultimii trei ani un parteneriat cu Centrul de Zi Agigea, unde au fost identificaţi multi copii nemaipomeniţi, atât din punct de vedere al rezultatelor obţinute la învăţătură, cât şi în ceea ce priveşte activităţile extrascolare desfăşurate de aceştia.
Anul acesta, fiecare copil a primit o geacă şi o pereche de bocanci de iarnă iar din alte sponsorizări s-a reuşit colectarea sumei necesare pentru a-i duce pe cei mici într-o tabără la munte în vacanţa de iarnă - după cum a declarat Ana Constantin, directorul Centrului de Zi Agigea.
Clubul Rotary Cetatea Tomis, cel mai tânăr club constănţean, a întărit rândul rotarienilor cu o echipă de oameni puternici, buni profesionişti, de o înaltă ţinută morală, remarcabili colegi si prieteni, respectaţi şi recunoscuţi în comunitate, ce au dovedit o mare disponibilitate sufletescă şi implicare materială şi umană în rezolvarea problemelor societăţii constănţene şi nu numai.
Devotaţi cauzei rotariene, membrii Clubului Rotary Cetatea Tomis au organizat o multitudine de acţiuni ce au avut ca beneficiari tinerii superdotaţi, copii din centrele de plasament, categorii sociale devaforizate, reprezentanţi ai culturii şi artei etc.Conferinţa Naţională a Femeilor de Afaceri din România, la a V-a ediţie
Sâmbătă, 27 Mai 2006
Tatian IORGA, Telegraf on line
Hotelul Europa din staţiunea Eforie Nord a găzduit ieri cea de-a V-a ediţie a Conferinţei Naţionale a Femeilor de Afaceri din România, la care au luat parte aprox. 80 de femei de la organizaţii de femei de afaceri din majoritatea judeţelor ţării. De asemenea, la conferinţă au fost prezenţi şi reprezentanţi ai unor instituţii publice, printre aceştia aflîndu-se primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, şi secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Cătălin Doică. La conferinţa femeilor de afeceri au mai fost invitaţi să participe vicepremierul George Copos, ministrul Integrării Europene, Anca Boagiu. În cadrul discuţiilor au fost prezentate o serie de probleme cu care se confruntă femeile de afaceri din România. Acestea se referă la perspectivele implicării femeilor de afaceri în contextul unei pieţe globale, cerinţele legislative europene pentru finanţarea afacerii, finanţarea pentru dezvoltarea afacerii, aplicarea managementului privind resursele umane, integrarea europeană şi problemele de mediu pentru firmele româneşti. Gazda manifestării, preşedintele Asociaţiei Oportunităţi de Afaceri pentru Femei (ASOAF), filiala Constanţa, ing. Mihaela Belcin, a declarat că întîlnirea reprezintă un eveniment cheie în activitatea asociaţiilor de femei din România în anul premergător integrării în UE. “Este un moment privilegiat pentru tînăra asociaţie constănţeană, aflată la un an de existenţă, de a dezbate probleme de actualitate ale mediului de afaceri. Cred că este o datorie morală faţă de ţară de a promova politicile româneşti de integrare. Strategia pe care o elaborează filiala Constanţa a ASOAF în acest an este de a impune o imagine publică puternică şi solidă a economiei locale“, a afirmat Mihaela Belcin. La rîndul său, secretarul de stat Cătălin Doică a declarat: “Aceste conferinţe organizate de Asociaţia Femeilor de Afaceri din România îmi sînt de real folos pentru că obţin informaţii din viaţa reală, pentru a putea face o legislaţie fiscală corectă. Cred că întîlnirea a fost de folos şi femeilor, pentru că au obţinut o serie de explicaţii privind legislaţia în domeniu afacerilor“. Conferinţa Naţională a Femeilor de Afaceri din România se încheie astăzi, cu noi dezbateri privind implicarea femeilor în afaceri în contextul integrării europene.